HuSä

Najzelenšie fóra slovenského Internetu.

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 22 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia
Autor Správa

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4455
Body: 20
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Pred cca 2 tyzdnami som si tuto hru kupil a zatial si ju nemozem vynachvalit. Jej maly format je vhodny na cesty, do krcmy, proste vsade a da sa hrat ako vo dvojici tak aj v pocetnejsich skupinach (max. 7 ludi). Takze mozem len odporucat.

Mal by som vsak par otazok k pravidlam (vsetky sa tykaju hry 2 hracov), tak keby sa nasiel niekto kto s tym ma viac skusenosti (asi Yarpen :) ) bol by som vdacny za odpoved:

1. Ked zlodej okrada nejaku postavu, ziskava jej zlato ihned, teda este vo svojom tahu, alebo az na zaciatku tahu okradanej postavy?
2. Ked mam Knaza, ale super mi ho Mordyrem zabije, som chraneny proti zburaniu stavby Zoldnierom az do konca kola, alebo tato ochrana konci smrtou Knaza?
3. Ked ma super korunu a ja si zoberiem Krala, ktoreho mi on nasledne zabije, budem v dalsom kole zacinat ja alebo super?
4. Ked svoju 8 budovu postavim svojou prvou postavou, mozem druhou postavou stavat este dalsiu budovu? V pravidlach sa pise, ze viac ako 8 budov moze postavit iba Stavitel, ale pripada mi, ze pri tom nemysleli na hru 2 hracov.
5. Ked postavim Laboratorium, mozem z ruky vyhodit za zlatak v kazdom kole  iba 1 kartu, alebo to mozem urobit s lubovolnym poctom kariet?


Hore
 Profil ICQ  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 15.04.2005
Príspevky: 424
Body: 7
Bydlisko: Námestovo

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Nuz Vrcholova tura po Nizkych Tatrach uz skoncila, takze tu su odpovede:

Ad 1) Zlodej dostane zlato az na zaciatku tahu tej postavy, ktoru ohlasil za okradnutu.

Ad 2 a 3) Na obe otazky jedna odpoved. Zabitie postavy ma za nasledok iba to, ze postava svoj tah neodohra. Ale vsetky vyhody jej zostanu. Takze zabitemu knazovi zoldnier nesmie burat budovy a zabity kral zacina dalsie kolo.

Ad 4) Ano, mozes postavit teoreticky az 11 budov. (osmu prvou postavou a dalsie tri ak mas este stavitela). Limit poctu budov neexistuje. Postavenie 8. budovy iba signalizuje, ze tymto kolom hra konci. A este poznamka, ak niekto postavi 8. budovu, uz mu ju zoldnier nesmie zburat, aj ked hrac nema knaza.

Ad 5) Iba jednu za kolo.

_________________
Ptám sa enem z banálnej zvědavosti, abysem mohl pozdějc roznášat drby po hospodách.


http://www.spolocenskehry.sk - Slovenský web o moderných spoločenských hrách


Hore
 Profil ICQ  

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4455
Body: 20
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
ad 1) Takze ak mam este jednu postavu, ktora pride na tah este pred tou okradnutou tak mozem vsetko svoje zlato utratit, a zlodej teda nedostane nic. Neni to nejaky bug?  :)

A inak mozu sa (pri hre viacerych hracov) hraci medzi sebou dohovarat na strategii?


Hore
 Profil ICQ  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 15.04.2005
Príspevky: 424
Body: 7
Bydlisko: Námestovo

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
ad 1) nie je to bug. hra 2 a 3 hracov, ked ma kazdy 2 postavy funguje takto.


Citácia:
A inak mozu sa (pri hre viacerych hracov) hraci medzi sebou dohovarat na strategii?


Tomu dobre nerozumiem. Kazdy predsa hra za seba, takze neviem na com by sa dohadovali.

_________________
Ptám sa enem z banálnej zvědavosti, abysem mohl pozdějc roznášat drby po hospodách.


http://www.spolocenskehry.sk - Slovenský web o moderných spoločenských hrách


Hore
 Profil ICQ  

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4455
Body: 20
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
No napriklad ked ma niektory z hracov prevahu tak sa ostatni dohodnu ze mu budu skodit. Pripadne sa dohodnem s tym kto ma vraha aby ma toto kolo nezabijal a ja mu za to dam 3 zlate, alebo tak nejak  :)


Hore
 Profil ICQ  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 15.04.2005
Príspevky: 424
Body: 7
Bydlisko: Námestovo

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Nie. Dohadovanie sice nie je priamo zakazane, ale kedze cela hra je postavena skrytom vybere postavy, tak by to hru IMHO kazilo.
Nic vam ale nebrani upravit si hru na svoj obraz. Len s tym musia byt vsetci oboznameni a musia s tym suhlasit.  :wink:

_________________
Ptám sa enem z banálnej zvědavosti, abysem mohl pozdějc roznášat drby po hospodách.


http://www.spolocenskehry.sk - Slovenský web o moderných spoločenských hrách


Hore
 Profil ICQ  

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4455
Body: 20
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
OK, tak vdaka


Hore
 Profil ICQ  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 15.04.2005
Príspevky: 424
Body: 7
Bydlisko: Námestovo

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Prid na ComicSalon. Ak sa ozves dopredu, mozno daco poriesim s dovozom.

_________________
Ptám sa enem z banálnej zvědavosti, abysem mohl pozdějc roznášat drby po hospodách.


http://www.spolocenskehry.sk - Slovenský web o moderných spoločenských hrách


Hore
 Profil ICQ  

röndör
Obrázok používateľa

Založený: 21.07.2004
Príspevky: 15686
Body: 306
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Pozeral som BoardGameGeek a som dost zmateny z variantnych pravidiel. Aku variantu hrate vy?

1. V anglickom variante nemozete postavit dve rovnake budovy. V originalnom nemeckom ich stavat mozete.
2. V ceskych pravidlach sa uvadza, ze kral zacina vyber postav tak, ze vezme kartu zhora, pozrie sa na nu a odlozi ju. V anglickej variante sa uvadza, ze na kartu zhora sa kral nepozera, len ju vezme a odlozi.
3. V ceskych pravidlach sa uvadza, ze tah budov prebieha tak, ze hrac si potiahne dve karty budov, jednu si vyberie a druhu zahodi. Podla anglickych pravidiel ide nevybrata karta na spodok balicka.

Inak vo Fantasy Flight Games je k dispozicii aj rozsirenie, ktore prinasa nove budovy a 8 novych povolani.

_________________
Light hand of Empelol.


Hore
 Profil ICQ  

Sanjuro
Obrázok používateľa

Založený: 05.02.2006
Príspevky: 6707
Body: 5
Bydlisko: BA
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
1. hrame to tak ze nemozes mat dve rovnake budovy
2. v tomto mam este stale trochu chaos ale hrame to tak ze kral nahodne vyberie kartu a da ju na stol tak aby ju ostatni videli. potom vyberie nahodne druhu a da ju na stol tak aby ju ostatni nevideli. lenze je logicke ze kral si moze dopocitanim zistit aka karta je na stole skryta tak sme dovolili kralovi na nu pozriet aby dopocitavat nemusel.
3. my ju zahadzujeme.

tato hra sa mi paci cim dalej tym viac... ale sedi jej taka pokerova atmosfera... myslim ze nie je dobre ked povedzme vrah oznami ze niekoho zabil a dotycny sa hned ozyva povedzme zahresenim.. ... to zahresenie si treba nechat az na svoj tah  :lol:  

plus myslim ze nie je dobre dohadovanie sa a radenie a prezradzanie aku kartu povedzme odhodil ten co bral poslednu a podobne.  

toto isty clovek robil a podla mna kazil hru.

_________________
Barbarism is the natural state of mankind.
Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance.
And barbarism must ultimately triumph.


Hore
 Profil ICQ  

röndör
Obrázok používateľa

Založený: 21.07.2004
Príspevky: 15686
Body: 306
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Pozrel som sa este raz a je zaujimave, ze v rozsireni je budova Kamenolom, ktorej pravidla su "vyriesene" v duchu: ak hrate na duplicitne budovy, tak duplicitna budova je o zlatku lacnejsia a ak nehrate duplicitne budovy, tak mate povolene ich stavat.

Podla mna kral nemusi nutne vediet, aka karta ostala na konci (posledny hrac si vybera z dvoch kariet a kral nemusi nutne vediet, ktoru z tych dvoch hrac zahodil), ci nie?

_________________
Light hand of Empelol.


Hore
 Profil ICQ  

Schattenjäger Inquisitor
Obrázok používateľa

Založený: 14.05.2006
Príspevky: 21708
Body: 61
Bydlisko: Holy Terra
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
to je čo za hru, ked ma 3 verzie pravidiel???

_________________
We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further: it may be
Beyond that last blue mountain barred with snow
Across that angry or that glimmering sea ...

fly me to the moon and let me dance among the stars
=][=


Hore
 Profil  

röndör
Obrázok používateľa

Založený: 21.07.2004
Príspevky: 15686
Body: 306
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Na autorovej stranke je tusim sedem roznych verzii: len z anglickych vysli dve edicie lisiace sa vsetkym moznym, o com uz ani autor nema prehlad :-) Plus vyslo este rozsirenie, ktore bolo zahrnane a vynechavane ako prislo.

_________________
Light hand of Empelol.


Hore
 Profil ICQ  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 15.04.2005
Príspevky: 424
Body: 7
Bydlisko: Námestovo

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
alef0 napísal:
Pozeral som BoardGameGeek a som dost zmateny z variantnych pravidiel. Aku variantu hrate vy?

1. V anglickom variante nemozete postavit dve rovnake budovy. V originalnom nemeckom ich stavat mozete.
2. V ceskych pravidlach sa uvadza, ze kral zacina vyber postav tak, ze vezme kartu zhora, pozrie sa na nu a odlozi ju. V anglickej variante sa uvadza, ze na kartu zhora sa kral nepozera, len ju vezme a odlozi.
3. V ceskych pravidlach sa uvadza, ze tah budov prebieha tak, ze hrac si potiahne dve karty budov, jednu si vyberie a druhu zahodi. Podla anglickych pravidiel ide nevybrata karta na spodok balicka.

Inak vo Fantasy Flight Games je k dispozicii aj rozsirenie, ktore prinasa nove budovy a 8 novych povolani.


Ad 1 - Podľa autora hry,možeš  len jednu budovu rovnakého mena. Okrem iného to posilňuje Čarodeja s jeho vymieňaním kariet.

Ad 2 - Ako hovorí Corvus je to to isté, len v zelenom. Kráľ by iba musel dlhšie špekulovať, ktorá postava chýba, ale prišiel by na to aj tak.

Ad 3 - Aj to je vlastne jedno, kam ju dáš, len ju odkladaj lícom dole, čiže zakrytú. Ak by náhodou karty došli, jednoducho vezmeš odhadzovací balíček a ideš ďalej.

_________________
Ptám sa enem z banálnej zvědavosti, abysem mohl pozdějc roznášat drby po hospodách.


http://www.spolocenskehry.sk - Slovenský web o moderných spoločenských hrách


Hore
 Profil ICQ  

Sanjuro
Obrázok používateľa

Založený: 05.02.2006
Príspevky: 6707
Body: 5
Bydlisko: BA
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
ad 3 no tusim quicci presadil ze sme ich odkladali tak aby ivh bolo vidiet ..hmm.. ale neviem ci to vycital z pravidiel alebo si to vymyslel.

ad 2 alef: kral nevie co zostalo na konci ale urcite vie ktora bude na zaciatku vyradena z hry..

_________________
Barbarism is the natural state of mankind.
Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance.
And barbarism must ultimately triumph.


Hore
 Profil ICQ  
Zobraziť príspevky za obdobie posledných:  Usporiadať podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 22 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je prítomný

Ľudia sediaci pri tomto stole: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.


Nemôžete zakladať nové témy pri tomto stole
Nemôžete odpovedať na témy pri tomto stole
Nemôžete upravovať svoje príspevky pri tomto stole
Nemôžete mazať svoje príspevky pri tomto stole

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Little spaceships
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Karma MOD © 2007, 2009 m157y, modifications © 2010 Annun