Nie som v tej problematike nejako brutálne zbehlý, ale stále ešte nevieme zďaleka všetko o účinkoch GM rastlín na ŽP a na
človeka. Väčšinou majú pridaný/pozmenený genetický kód tak, aby si samé tvorili látky, ktoré ich robia imúnnymi voči herbicídom, insekticídom a pod. Lenže (aspoň pokiaľ ja viem), ešte neexistuje žiadna vedecky uznávaná seriózna štúdia o účinkoch takýchto rastlín (a látok, ktoré produkujú) na človeka. Napriek tomu "autority" (majitelia a kamaráti majiteľov firiem predávajúcich GM food
) vyhlasujú, že všetko je OK.
Niektorí vedci prišli s tým, že upravená DNA sa môže "preniesť" na baktérie v tráviacom trakte človeka a napr. môžu začať vytvárať alergénne látky priamo v tráviacom trakte.
Kdesi v Indii mala štvrtina ovčieho stáda (asi 1 000 oviec) podochnúť po tom ,čo sa pásli na nejakom strnisku (alebo zvyškoch po žatve) GM bavlny.
Zase je propagované niečo, čo podľa predajcov/výrobcov má spasiť ľudstvo a zachrániť vesmír, pritom dokopy o tom zatiaľ veľa nevieme. Opäť tá istá chyba? Viď "neškodné" DDT, neškodné pesticídy/herbicídy/insekticídy/umelé hnojivá, etc, etc.