HuSä

Najzelenšie fóra slovenského Internetu.

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]




Stôl uzamknutý Táto téma je zamknutá, nemôžete upravovať príspevky ani posielať ďalšie odpovede.  [ Počet príspevkov: 21 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia
Autor Správa

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 444
Body: 5
Bydlisko: Bratislava - Šedé Veže

Neprítomný
Vybrat 10 najlepsich RPG, ktore som kedy hral (nuz bolo ich uz cosi cez 100) je riadna fuska. A este ich aj usporiadat?! Nie, to sa neda. Takze:

Mickov (zhruba) top 10 (PC):
1. Baldurs Gate Saga, 2. Wizardry, 3. Ishar Trilogy, 4. Fallout (vsetko, v podstate i Tactics), 5. Dungeon Master, DM2 a Chaos SB, 6. Realms of Arkania (1,2,3) 7. The Elder Scrolls, 8. Darklands, 9. Kotor, 10. Planescape... A to sa sem nedostalo este niekolko dalsich vynikajucich hier! Tak jak top 10! :-)
Kludne by sa sem zmestili i IWD + data, IWD2, Princess Maker, Anachronox, Dark Sun, Ravenloft, myslim ze dalej netreba ani pokracovat. A najnovsie by som sem zaradil aj Europu 1400: the Guild aj ked to tak uplne nie je RPG...

Mickov (tiez cca) top konzoly:
1. Final Fantasy (treba cisla?), 2. Harvest Moon (SNES,N64,GBA a PSX), 3. Chronotrigger, 4. Breath of Fire (1-4), 5. Secret of Mana (a spol.), 6. Pokemon atd.

_________________
"I wanted to be a Teminator but they require you have an armored hyperalloy skeleton and mine's mostly recycled truck tires."
Obrázok
http://mickmage.bloguje.cz
http://www.kulturakriplu.net


Hore
 Profil  

Šéfkuchár
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 1648
Body: 5
Bydlisko: Krynn, Mirrodin a Praha
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Já se k RPG dostal pozdě a na staré pecky typu Eye of the Beholder jsem neměl už náladu. Takže já udělám jenom TOP 5.

1. Vampire the Masquarade: Redemption: užasná hra s nádhernou grafikou, velkým příběhem a super atmosférou postavené na pravidlech od White Wolf, která se odehrává v Praze, ve Vídni, v Londýně a New Yourku od středověku do 2K
2. Sága Baldur's Gate: já všechyn hry beru jako jednu. S VtM:R prohrává jen o fous, snad možná o pocit, každopádně hra, která nemá chybu a která mě jako první (a zatím poslední) donutila vzit si v práci dovolenou abych mohl hrát
3. Icewind Dale Complete horší příběh řadí IWD za BG, ovšem nádherná (hezčí než v BG) grafika pozadí, skvělá hratelnost, obtížnost akorát a božská hudba.
4. Star Wars: Knights of the Old Republic další špičková hra. Ovšem má své malé mušky (skoro nepatrné). Akčněji zaměřené RPG s dobrým herním systémem založeným na systému Star Wars D20. Kvalitní příběh a super grafika...
5. série Neverwinter Nights původní hra neměla moc kvalitní singleplayer, ale ostatní datadisky Shadows of the Undentide a Hordes of the Underdark jsou rozhodně lepší. Hra ale získává svoji sílu pří Multiplayeru a díky obrovské variabilitě Aurora Enginu.

Další RPG, které jsem hrál, které se do TOP 5 nevešly, ale nechci je dávat do Top 10
Icewind Dale 2 D&D 3E nemám rád. Navíc hra trpí docela vysokou obtížností. IE engine je ve své "nejhezčí" variantě, příběh je také kvalitní, ale některé oblasti mi kazí herní zážitek. (6x v jedné mapě a pokaždé jinak!)
Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor jak jsem se tešil na Ruiny Myth Drannoru tak jsem byl výsledkem zklamán, přesto je hra docela zajímavá.
Grayhawk: The Temple of teh Elemental Evil hraju po druhé, protože chci udělat víc questů a doplnit si skupinku o nové postavy. Otrocké převedení pravidel se spojilo s docela dobrou hratelností, zatím aspirat na 6. místo
Might and Magic VI, VII, VIII zajímavé, ale zdlouhavé.

A co jsem nehrál a mám doma a co mě láká a může být aspirantem na TOP 10?
Planescape: Torment všichni o tom básní mě to moc nebaví, ale někdy to snad dohraju
The Elder Scrolls: Morrowind já tenhle typ RPG moc nemusím já raději Isometriku, ale tohle je samozřejmě klasika na kterou se chystám, aspirant na 7. místo
Wizardry VIII tenhle tejden jsem to rozehrál, zatím to vypadá fakt well
Gothic I a II kdyby nebylo šíleného ovládání tak už jsem to asi dohrál ale rozčilovat se u hry není můj styl, hraju pro radost z hraní, ne dohrání!

A určitě další hry...

Diablo, Diablo II, Sacred a podobné nepovažuji za RPG

Chystám se na Ultima Online na Dark Paradise a uvažuji i o World of Warcraft MMORPG[/i]


Hore
 Profil  

Legenda
Obrázok používateľa

Založený: 01.08.2004
Príspevky: 1040
Body: 43
Bydlisko: Kosice
Pohlavie: Muž

Neprítomný
NOooo to bude realy hard... :)

Jednoznacne na 1. je BG saga, aj s datadiskami (zaverecny suboj uplne na konci BG sagy bol vazne hnus, hlavne ked ma clovek ako hlavnu postavu maga...)
2. no toto je uz tazsie. Asik ten Vampire, nadherna hra...
3. Dungeon master 1 a 2 chaosa som bohuzial nehral
4. Icewind Dale 1 a 2
5. Fallouty, vsetky do radu
6. Final fantasy 7 a 9 (ine som bohuzial nehral)
7. Magic Carpet, ked uz nie koli hratelnosti tak urcite koli napadu (aj ked ked sa na to clovek takto z dialky pozrie tak to RPG moc nebolo :D)
8. I of the dragon (vzdy som snival o tom ze budem moc lietat s drakom, tak sa mi to splnilo a cuduj sa svete je to super, len keby nebolo toho dlheho loadovania a obcasneho trhania/dlhocineho loadovania z disku po tom ako zacala hra)
9. Planescape: Torment (Straaaaaaaaaaaasne ukecana hra, plusove body za Annah a Fall from Grace, minus za neuveritelny zakys...)
10. Wizardry 8 (7cka je hnuuuuuuuuus ale tak nechutne narocny :))

_________________
Go for the beer Boo! GO FOR THE BEER!!!!
WAAAAAAGH!!!


Hore
 Profil ICQ  

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4458
Body: 21
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
1. Baldur's Gate komplet
2. Gothic 1 (dvojku som bohuzial este nehral)
ad Dalcor: na ovladanie si vo vlastnom zaujme zvykni..stoji to za to :)
3. seria Eye of the Beholder
4. Ishar 1-3
5. Icewind Dale 1,2

:roll:


Hore
 Profil ICQ  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Tak, keď už všetci, prečo nie aj ja... :)

1. Daggerfall - ak ste teraz šokovaní, máte smolu, pri tejto hre som strávil jednoznačne najviac času zo všetkých rpg a hral by som ju dodnes, ak by sa niekde záhadne nestratila
2. Morrowind - čo dodať :) Snáď len to, že ak by som ku Morrowindu zarátal aj všetky neoficiálne mody a datadisky, zrejme by bol prvý práve on
3. Baldur's Gate 1 / 2 Icewind Dale 2 - jediná hra, ktorá ma z tejto série až tak nebavila, bola IWD 1, doteraz neviem prečo
4. Arena - tak a trilógia Elder Scrolls je tu celá :)
5. Albion - toto RPG má na svedomí, že som sa vôbec začal zaoberať fantasy a rpgčkami vôbec. Jedna z prvých originál hier, čo som si kúpil (stála ma skoro 3000sk, pri prvom pokuse mi šlohli peňaženku)
6. Star Trail - geniálne rozsiahle RPG so zrejme najpremakanejším vývojom postáv na svete
7. Shadows over Riva - trošku slabšie, no stále skvelé pokračovanie Star Trailu
8. Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics - väčšina týchto hier ma vždy prestala baviť akonáhle som sa dostal k robotom, prípadne získal Power Armor, no aj tak patria medzi mojich favoritov. Do polovičky každej z nich som sa dostal toľkokrát, že až. :)
9. Diablo 2 - túto hru hrám prerušovane už veľmi dlho (vždy ma to chytí na pár týždňov), no komplet aj s datadiskom som ju na normal prešiel len 2x. Toť aj dôvod, prečo je až 9.
10. System Shock 2 - geniálna hra založená na geniálnom engine Thiefa. Jediný problém bol mierne nevyvážený koniec, kde sa hacker a expert na energetické zbrane medzi všetkými tými pavúkmi naozaj neuživí. Toť aj dôvod, prečo som ju nikdy nedokončil... :roll:

A to by asi tak bolo všetko...

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

*meh*
Obrázok používateľa

Založený: 06.08.2004
Príspevky: 1866
Body: 6
Bydlisko: Košice....
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Neako som tam nevidel u nikoho Might and Magic Ta si svoje miesto zasluzi


Hore
 Profil ICQ  

Cisár
Obrázok používateľa

Založený: 19.07.2004
Príspevky: 876
Body: 5
Bydlisko: Hmm to akože má byť čo??

Neprítomný
Heh neviem co tu nakoniec zosmolim ale nejak sa posnazim. Kedze nehram tolko hier ale radsej sa v nej pokutrem tak tu to je

1. Baldurs gate/komplet vsetko cela saga/-heh tak tu som v skole vela chybal :twisted:
2. Gothic I a este lepsia IIka/hovorte si co chcete ale je to cool hra a mna kto vie preco chytila aj ked to nie je cistokrvna rpg/
3. Diablo I/moja prva RPG -ano RPG aj ked to tak niektory neberu co som mal v originale/ toto bola moja laska a prekutravat posledne levely s magom zas a znova som dokazal snad vecne. A ten cerveny chlapik na konci bol prosto nadherny.
4. Diablo II - krajsia grafika, viac postav a rozsiahlejsie ale inak len ten napad jednotky. Na ten proste nic nema :twisted: . Aj ked mala jednu krasnu vyhodu: konecne som mal postavu ako pre mna stvorenu, ved nekromancer je najlepsi. Aj ked z hladiska nestranneho ho predbieha barbar ale aj tak...Smrtttttt
5. Might and Magic ....tato seria ma vacsinou super pribeh, rozvoj postav a nutnost rozmyslu nad zostavou je uplne uzasna. Pekne kvantum zbrani a lokaci....prosto krasa. Aj ked grafika nebola vzdy uzasna/az na 9vinu/ a koniec obcas trochu sci fi miesto fantasy/no uznajte ze roboty a mimozemska lod vo fantasy svete plnom drakov je trochu moc, tak to bola mooc fajn hra nad ktorou som stravil vela hodin./ukazovatel pri mojej oblubenej druzine hlasil cisielko 260 :twisted: / ale zas to boli uz bohovia a ja tak rad nicim hromadne :twisted:

Este sa sem casom dostane par hier na ktore som doteraz nenasiel cas a na ktore sa chystam. Iste je ze tu chyba vela dobreho ale rpg nehram az tak dlho.

Co sa tyka chyb tak sa ospravedlnujem ale zvysoka som sa na ne vys***

Inak torment som si pustil, prehryzol som sa prvymi par lokaciami a tu hru som proste odinstaloval kedze ma absolutne nebavila.

_________________
Blahoslavení tí, ktorí nicia falošnú nádej, lebo oni sú pravými Mesiášmi - prekliatí tí, ktorí sa klanajú Bohu, lebo budú ostrihaní ako ovce!


Hore
 Profil ICQ  

TaliBAN
Obrázok používateľa

Založený: 13.08.2004
Príspevky: 4287
Body: 3
Bydlisko: Bansville

Neprítomný
strucne jasne:

1. Planescape: Torment - perfektny pribeh, dialogy, setting a atmosfera, najlepsie NPCs... tej hre niet co vytknut, snad az na malu "replay value", kedze tam ide najma o pribeh

2. Baldur's Gate 1 - klasika, a na rozdiel od 2 je tam vacsia volnost

3. Baldur's Gate 2 - v porovnani s jednotkou ovela lepsie dialogy a NPCs, ale trochu prilis linearne a lahke... a ToB je viac-menej hovadina

4. Fallout 2 - absolutna volnost, vyborny rulesystem, perfektny setting

5. Albion - moje prve RPG, super pribeh, najlepsie dungeony zo vsetkych RPGs

6. Might And Magic VII - suverenne najlepsia hudba v hre, ohromna volnost a vela milych veci (kutie predmetov, alchemia...)

7. Icewind Dale 2 - neznasam sice 3E, ale tato hra je napriek tomu celkom dobra... pribeh je sice odporny Lawful Evil, ale zato su dialogy vynikajuce, lokacie krasne, a boj je celkom dobry, aj ked prilis lahky...

8. Icewind Dale 1 - klasicky hack & slash, opat nadherna sceneria ale prilis dlhe a nudne dungeony

9. Diablo - slusna atmosfera aj hratelnost, ale je to skor akcia plus koniec je debilny... a nici mys! :lol:

10. Rage Of Mages - sice z polovice RTS a hrozne tazka, ale celkom mily system a predmety

nedostali sa do zoznamu napriek slusnej kvalite:
Diablo 2, Ishary

nedostali sa do zoznamu kvoli shitnej kvalite:
Neverwinter Nights, Temple Of Elemental Evil, Dungeon Siege

prave hram:
Might And Magic VI

cakaju na zahratie:
KOTOR, M!&M VIII, Fallout , Sacred

_________________
Siel som na vylet do Himalayasu, ale stretol som tam Polyneikesa z Thebesu, a isli sme pit do Los Angelesu.


Hore
 Profil ICQ  


Ja by som medzi tie naj RPG určite zaradil Arcanum. Ono veľa ľudí ho nepozná, pretože ho nesprevádzala taká masívna kampaň ako napr. Diablo II, ale naozaj je to kvalita so skvelým príbehom a spracovaním. Bohužiaľ niekedy naozajstné skvosty zapadnú prachom zabudnutia, čo je dosť veľká škoda. Ale ako sa hovorí život je k***a. :)


Hore
   

Ugly Retarded Homo

Založený: 05.09.2004
Príspevky: 1321
Body: 5
Bydlisko: Zvolen
Pohlavie: Muž

Neprítomný
noo...ja hned:
1.Fallout 2
tu hru som presiel uz aspon 24x a ani raz som sa nenudil..skratka moja srdcovka..maximalna ako sa len da :D
2.Fallout 1
to iste co Fallout 2 :P
3.Baldurs Gate 2
no co vam budem vypravat.... :oops:
4.Morrowind
to ani velmi nebola hra..ale skor svet..to nekonecne mnozstvo povolani rovnako ako v predoslych dieloch TES ma dostalo...ale Morrowind vyhral nad Arenou tym,ze i ked v Arene sa nahodne vsetko generuje,Morrow.,je krajsi,ma nadhernu vodu a menej chyb,i kd tu uz nieje ta atmosfera..
5.Realms Of Arkania 3-Shadows Over Riva...
ta hra,sice kratka ma uplne dostala..v ziadnom RPG som nevidel u postavy "povolene mnozstvo alkoholu :D :wink: "
6.Icewind Dale 1+HoW+ToL
i ked to nieje take ako IWD2,mam radsej 2nd Edition 8)
7.Might And Magic 8
sice kratke,divne ale najviac ma to chytilo :D
8.Disciples 2
Dal by som to skor,ale je to "len" strategia s prvkami RPG...ale geniaaalna!!
9.Planescape Torment
hra celkom dobra..ale pribeh..najkrajsi a najgenialnejsi zo vsetkych RPG co som hral :wink:
10.Mordor II
toto malokto pozna /ak poznate,dajte vedieet!! zhanam!! :P /...dungeon..celkom nudny,ale strasne ma tahalo ziskat co najvyssie levely u vsetkych guildov :D

_________________
Obrázok


Hore
 Profil ICQ  

Legenda
Obrázok používateľa

Založený: 01.08.2004
Príspevky: 1040
Body: 43
Bydlisko: Kosice
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Shadow over riva mi pripomenulo stair trail a to ako som sa nevedel vymotat z mapy... proste strach a hroza to cestovanie

_________________
Go for the beer Boo! GO FOR THE BEER!!!!
WAAAAAAGH!!!


Hore
 Profil ICQ  


Mr_Fixir napísal:
Ja by som medzi tie naj RPG určite zaradil Arcanum. Ono veľa ľudí ho nepozná, pretože ho nesprevádzala taká masívna kampaň ako napr. Diablo II, ale naozaj je to kvalita so skvelým príbehom a spracovaním. Bohužiaľ niekedy naozajstné skvosty zapadnú prachom zabudnutia, čo je dosť veľká škoda. Ale ako sa hovorí život je k***a. :)


Samozrjeme Arcanum, velmi, velmi dobra zalezitost, ale pri tom mnozstve dobrych a vybornych RPG sa neda jednoducho spomenut na kazdu, ktoru clovek hral.

No a, ehm, Diablo 2? Nuz, Dungeon Siege od jeho vydania volam Golden Axe 3D, a Diablo je nejak na tom podobne. Zla hra? Nie, to som nepovedal, ale nie uplne plnohodnotne RPG. Co ma pri Diable 2 drzalo boli jednoznacne animacie, ktore Blizzard vie urobit perfektne. A uz len preto, aby som ich videl, som Diablo2 presiel - ale len raz a stacilo.


Hore
   

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 444
Body: 5
Bydlisko: Bratislava - Šedé Veže

Neprítomný
belial napísal:

10.Mordor II
toto malokto pozna /ak poznate,dajte vedieet!! zhanam!! :P /...dungeon..celkom nudny,ale strasne ma tahalo ziskat co najvyssie levely u vsetkych guildov :D


No jasne, este ked to bol taky shareware, ale bo co to bolo. Potom to dostalo komercnu podobu, da sa to kupit, vyzera to o mnoho lespie a vola sa to DEMISE - Rise of the Ku'tan. A mimochodom, aj ma to na nejaky cas chytilo. Zvlastne...


Ten anonym vyssie, to som tiez ja. Nejak som sa zabudol prihlasit, ja skleroza stara. :-)

_________________
"I wanted to be a Teminator but they require you have an armored hyperalloy skeleton and mine's mostly recycled truck tires."
Obrázok
http://mickmage.bloguje.cz
http://www.kulturakriplu.net


Hore
 Profil  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 444
Body: 5
Bydlisko: Bratislava - Šedé Veže

Neprítomný
Potencialni kandidati na top 10

1. Vampires: Bloodlines - Po zhliadnuti videa (tusim na LEVEL DVD) prve miesto pre tuto ocakavanu hru. Ja sa tesim jak maly! Len dufam:
a) ze pri tych moznostiach, ktore autori slubuju nebude hra kratka (Greyhawk bol dost kratky, si myslim)
b) ze autori do hry daju vsetko co slubili

2. Knights of the Old Republic 2 - prvy diel vyborny, uvidime cim nas prekvapi dvojka. Ale take cool odhalenie ako v pripade jednotky sa uz asi konat nebude. Kazdopadne to bude test Obsidianu, uvidi sa co dokazu (a uz vidim tu cenu originalky - zas to bude skoro 2000 korun - Ano, Mick je blazon, obcas si kupi originalku, ale iba ak sa jedna o poriadne dobre RPG, a to maximalne na vianoce :-) )

3. Witcher - uvidime, uvidime. Potencial ma.

Hudba buducnosti:

4. The Elder Scrolls 4 - tesil som sa na Morrowind, tesim sa aj na tuto hru. Ale bol by som rad, keby sa rozsiahlostou a velkostou priblizila Daggerfallu a !aby novy engine hry bol o nieco rychlejsi!. :-)

5. Fallout 3 - legenda v rukach niekoho ineho. To moze dopadnut bud dobre alebo uplne zle. Aj tak je to stale kandidat do top 10

_________________
"I wanted to be a Teminator but they require you have an armored hyperalloy skeleton and mine's mostly recycled truck tires."
Obrázok
http://mickmage.bloguje.cz
http://www.kulturakriplu.net


Hore
 Profil  

Ugly Retarded Homo

Založený: 05.09.2004
Príspevky: 1321
Body: 5
Bydlisko: Zvolen
Pohlavie: Muž

Neprítomný
MickTheMage,to ze sa to vola Demise uz viem...DLHO som sa tou hrou zaoberal a zhanal ju po nete..popripade aj kupit zaloznu kopiu za ndaky peniaz :P ..nevies o niecom? :wink:

_________________
Obrázok


Hore
 Profil ICQ  
Zobraziť príspevky za obdobie posledných:  Usporiadať podľa  
Stôl uzamknutý Táto téma je zamknutá, nemôžete upravovať príspevky ani posielať ďalšie odpovede.  [ Počet príspevkov: 21 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je prítomný

Ľudia sediaci pri tomto stole: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.


Nemôžete zakladať nové témy pri tomto stole
Nemôžete odpovedať na témy pri tomto stole
Nemôžete upravovať svoje príspevky pri tomto stole
Nemôžete mazať svoje príspevky pri tomto stole

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Little spaceships
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Karma MOD © 2007, 2009 m157y, modifications © 2010 Annun