HuSä

Najzelenšie fóra slovenského Internetu.

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 2 ] 
Autor Správa

Pútnička
Obrázok používateľa

Založený: 18.10.2008
Príspevky: 15
Body: 6
Bydlisko: na Severnom Póle
Pohlavie: Žena

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
„Advik – literárna súťaž v OriginalFiction a FanFiction 2011“

Obrázok

Súťažiť môžete v týchto súťažných kategóriách:

1. OriginalFiction: maximálny počet súťažných prác 2; maximálny počet normostrán (dokopy) 40;

2. FanFiction: maximálny počet súťažných prác 2; maximálny počet normostrán (dokopy) 40;

Forma súťažných prác:

Súťažné práce by mali byť písané čitateľným fontom Times New Roman, veľkosť 12, a na začiatku každého súťažného textu (hlavička) nesmú chýbať tieto údaje:

a) meno a priezvisko autora
b) prezývka autora (táto položka nie je povinná!)
c) vek autora
d) súťažná kategória

- v prípade súťažnej kategórie FanFiction je autor povinný uviesť nielen disclaimer (zrieknutie sa autorských práv), ale aj meno autora a názov diela, z ktorého sa postavy čerpali;

- ak je súťažné dielo obsahovo nevhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov, autor je povinný na túto skutočnosť upozorniť ihneď na začiatku svojej súťažnej práce;

Súťažné práce by mali byť písané v jazyku českom, slovenskom či anglickom a posielať ich do súťaže môžete už od 1.2.2011.

Súťažné práce zasielajte na e-mail: povidky@advik.cz (heslo Povídky 2011) a v dvoch tlačených verziách spolu s podpísanou prihláškou na adresu: AnimeCrew o.s., Severní 1921/4, 251 01 Říčany (heslo Povídky 2011).

Vyradenie súťažnej práce:

Organizátori súťaže neakceptujú súťažné práce:
1. ktoré nespĺňajú vopred stanovenú formu (súťažné práce písané čitateľným fontom Times New Roman, veľkosť 12);
2. ktoré neobsahujú v sebe základné informácie (meno a priezvisko autora/vek autora/súťažnú kategóriu; pri súťažnej kategórii FanFiction disclaimer ako aj meno a názov diela, z ktorého sa postavy čerpali);
3. ktoré neboli zaslané formou prílohy vo formáte doc. či docx;
4. ktorých výrazne sexuálny obsah hraničí s pornografiou;
5. u ktorých sa preukáže, že súťažia v niekoľkých paralelne prebiehajúcich súťažiach naraz;
6. u ktorých sa zistí, že súťažili minimálne v dvoch až viacerých súťažiach nezávisle od času konania daných súťaží (napr. Poviedka Istroconu, BestFiction, Cena fantázie, atď.);

Súťažné práce nespĺňajúce vyššie uvedené kritériá, budú automaticky zo súťaže vyradené!!!

Začiatok, uzávierka a vyhodnotenie:

Advik – literárna súťaž v OriginalFiction a FanFiction 2011 sa začala 1.2.2011 a bude končiť 15.07.2011 presne o polnoci. Mená výhercov budú známe na VI. ročníku medzinárodného festivalu Advík 2011.

!!!Upozornenie!!!: súťaže sa môžu zúčastniť akékoľvek práce – či už publikované (web, periodikum), alebo zaslané do inej jednej literárnej súťaže bez ohľadu na žáner -, podmienkou je, aby neboli ocenené!!!

Technický kútik:

OriginalFiction:
- vlastná tvorba

FanFiction:
- príbeh zasadený do deja už vymyslenej knihy, filmu, komiksu, rozprávky, počítačovej hry, TV seriálu alebo prípadne príbeh, ktorý využíva prostredie i postavy z už exitujúcich diel;
- FanFiction využíva akékoľvek literárne žánre: od slashu, cez cyberpunk, scifi, až po crossover či angst;
- princípom fanfiction je použitie postáv, námetu, sveta vytvoreného pôvodným autorom, ale v žiadnom prípade to nie je KOPÍROVANIE diela – nutná je kreatívna práca fanfiction autora;
- väčšinou sú fanfiction voľné pokračovania, ktoré nadväzujú na dej pôvodného diela, prípadne vytvárajú odbočky, nové verzie;
- v súčasnosti sú fanfiction tvorené prakticky na všetko, čo kedy bolo premietané v televízii, vyšlo v tlači či v časopisoch a dokonca v sebe môžu obsahovať aj reálne žijúce postavy (fanfiction napr. na hudobné skupiny, spevákov, hercov, moderátorov, atď.) ;

Normostrana:
- charakterizuje ju počet znakov (vrátane medzier): 1 normostrana = 1800 znakov; 40 normostrán = 72 000 znakov;

Prihlášky a pravidlá v českom jazyku môžete nájsť priamo tu: http://www.advik.cz/index.php?page=show&id=77&sk


Hore
 Profil  

Pútnička
Obrázok používateľa

Založený: 18.10.2008
Príspevky: 15
Body: 6
Bydlisko: na Severnom Póle
Pohlavie: Žena

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Poviedka IstroCON 2011

Obrázok

Myslíte na budúcnosť?

Mali by ste.


Ja viem, budúcnosť sa pohybuje tesne mimo váš dosah, a tak musíte žiť v prítomnosti, ale raz... Raz si poviete, že sa vám nepáči vaša minulosť. A keby ste včas mysleli na budúcnosť, mohlo to byť lepšie.

Pozrite sa vpred, na skúšku niekoľko mesiacov. Vidíte začiatok septembra 2011? Budúci Istrocon? A čo tak niečo bližšie? Koniec júla. Uzávierka súťaže Poviedka Istroconu 2011. Keď budete na Istrocone s napätím čakať na vyhlásenie výsledkov, budete si môcť spokojne spomenúť, ako ste v minulosti prezieravo mysleli na budúcnosť. Bude to dobrý pocit, verte mi.

No a keď už na tú budúcnosť myslíte, napíšte poviedku a pošlite nám ju. Že neviete o čom? O zveroch!

Obľubujete fantasy? Tak tu máte tému – pes! Najlepší priateľ rytiera, ochranca stáda pred vlkmi, strážca pokladov i priechodov, sprievodca večnou tmou, či spoločník dámy na cestách. Rovnako samozrejmý na cisárskom dvore aj v krivoľakých uličkách vykričaných mestských štvrtí, družný tvor s vysokým magickým potenciálom, čuchom na dramatické situácie a talentom pre situačnú komiku. Možno si želať viac?
Žeby sci-fi? Čo už je viac sci-fi ako poriadna – mačka?! Spája v sebe zdanlivý chlad aj divokú vášeň, inštinkty neľútostného lovca, elektrizujúcu osobnosť, neskrotnú slobodnú a hravú myseľ. Ocení vyhriatu klávesnicu cybermaniakovho laptopu, luxusné kreslo zloducha pripraveného rozpútať tretiu svetovú, alebo vlastnú svätyňu, keď už sme pri tom. Je pripravená na stretnutia akéhokoľvek druhu. Nájde si miesto všade, vrátane vašej budúcnosti, ako domáci miláčik astronautov ladne plávajúci v beztiažovom stave, či zhuba najrôznejších škodcov v skladoch kozmických prístavov. S praktickou sadou deviatich životov prekoná (ak si nedáte pozor, aj spôsobí) všetky druhy katastrof a pristane na štyroch (nohách). A vy ju budete milovať.

Čakáte na tému pre horor, ktorá by bola skutočnou výzvou? Správne – myš! Temná bytosť s ostrými zubami, ktorá sa s istotou a desivou rýchlosťou pohybuje tam, kde človeku zlyháva zrak, v úzkych a nepoznaných priestoroch mimo dosahu spoločenských pravidiel a nešikovných ľudských rúk. Žije z najrôznejších foriem odpadu ľudskej spoločnosti, nekontrolovateľne sa množí a s chuťou podlieha odporným mutáciám. Dobre umiestnený hlodavec vyvolá hrôzu nie len u hysterickej ženy – aj drsnému zabijakovi naskočia zimomriavky, keď ucíti drobné pazúriky šplhať vo svojej nohavici. No nenechajte sa obmedzovať, myš ponúka oveľa viac hrôzostrašných interpretácií. V delíriu tremens, medzi chladnými stenami laboratórií, v bezdrôtovom spojení so superpočítačom, v ruinách zničenej civilizácie alebo v klamlivom bezpečí domova... Myši vás naučia čo je strach!

Ste alergickí na chlpy? Nepáči sa vám žiadna zo spomínaných tém? Tak je tu pre vás voľná kategória!

Sľubujeme, že si to po vás poriadne prečítame, zamyslíme sa a povieme vám, kto bol dobrý a kto najlepší. Najlepšie texty sa dostanú medzi ľudí v zborníku, získate dobré odporúčania pre časopis Fantázia a ktovie, možno aj čosi viac. A pre tých ktorým sláva nestačí zoženieme aj vecné ceny.

Oficiálnosti:

Súťaž vyhlasujú organizátori medzinárodného festivalu Istrocon 2011.Súťaž je anonymná. Zúčastniť sa môže každý, kto sa zaregistruje na stránke Istroconu a zašle minimálne jeden príspevok spĺňajúci podmienky účasti:
- poviedka v slovenčine alebo v češtine, doteraz nepublikovaná;
- do vyhlásenia výsledkov nesmie byť text poslaný do inej súťaže;
- rozsah maximálne 15 normostrán (27 000 znakov vrátane medzier);
- uzávierka je 1. 8. 2011 (rozhoduje dátum poštovej pečiatky);
- o osude príspevkov doručených po uzávierke sa administrátor dohodne s autorom;
- organizátori si vyhradzujú právo uverejniť súťažné príspevky v zborníku Poviedky Istroconu.

Pokyny:

- vyplňte registračný formulár podľa inštrukcií na stránke http://www.istrocon.sk;
- poviedku zašlite vytlačenú v štyroch kópiách na adresu OZ AnimeCrew, Mánesovo námestie 6, Bratislava a obálku označte heslom Poviedka Istroconu 2011;
- zároveň zašlite elektronickú verziu poviedky vo formáte .rtf (alebo prinajhoršom .odt či .doc) na adresu poviedky@istrocon.sk.

Dobré rady:

- ide o súťaž poviedok s fantastickým ozvláštnením. Takže aj keď sa rozhodnete prispieť do voľnej témy, majte na pamäti, že to má byť SF, fantasy alebo horor.
- Súťaž je anonymná. Na vytlačené exempláre sa nepodpisujte, vaše meno a kontaktnú adresu uvediete v registračnom formulári. Pre istotu uveďte vaše meno aj v maili s elektronickou verziou poviedky.
- Poviedky vytlačte čitateľným fontom (preferujeme CG Times) s minimálnou veľkosťou písma 12 pt.
- Nenechávajte si poslanie príspevkov na poslednú chvíľu. August je bližšie ako si myslíte!

Viac informácií sa dočítate priamo tu:

IC - http://www.istrocon.sk/index.php?page=show&id=178&sk

Za organizátorov a porotu sa na vás teší Hromovlad.


Hore
 Profil  
Zobraziť príspevky za obdobie posledných:  Usporiadať podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 2 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je prítomný

Ľudia sediaci pri tomto stole: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.


Nemôžete zakladať nové témy pri tomto stole
Nemôžete odpovedať na témy pri tomto stole
Nemôžete upravovať svoje príspevky pri tomto stole
Nemôžete mazať svoje príspevky pri tomto stole

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Little spaceships
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Karma MOD © 2007, 2009 m157y, modifications © 2010 Annun