Corvus napísal:
Tak spat k annunovi (chcel si kritiku, mas ju mat!) :
- lampa super. nemam co vytknut
- caj je divny, nepacia sa mi odlesky, mala hlbka ostrosti. Neviem na co to je zaostrene. Nezaujalo.
- klieste, zase pre mna mala hlbka, kompozicia ma nezaujala, ale klieste nie je zly objekt na fotenie

- lepiaca paska, fajn svetlo a tiene, zase by som to chcel viac ostre
- hadice su podla mna dost nepodarene. Aj kompozicne aj technicky. Zase je to neostre.
- kefky: kompozicia pekna keby boli aj tie zadne ostre. A ani ta co je 'ostra' nie je dost ostra. a ma to trochu fadne farby.
- cistic odtoku: vadi mi ze je zaostrene na jeho stred. Pri vacsej hlbke by sa mi to pacilo viac.
- supka: kompozicne nezaujimave, cele rozmazane.
- 1 toaletak vyborny, tu je hlbka ostrosti odhadnuta vyborne. Aj kompozicia sa mi paci
- 2 toaletak je tiez dobry, len ten prvy je lepsi

Celkovo mam dojem ze si tie fotky robil v nadseni z toho ako sa da s hlbkou ostrosti pracovat na zrkadlovke oproti kompaktu a kapanek si to prestrelil.
Myslim ze si to presne vystihol.

Hadice sa najmenej pacia aj mne (musim ale povedat ze frajerka je z nich nadsena, neviem preco). Farby pri kefkach su divne (je to podexponovane), tu zapracovalo to ze som si zakazal na to sahat v PS, kebyze sa rozhodnem to niekam davat, asi to doostrim a pohram sa s farbami.
Jedine v com mam chut sa branit je cistic, osobne som z neho nadseny, ale to je vec vkusku.
Dakujem za uprimnost, presne takto som si predstavoval, ze to tu bude fungovat.

Corvus napísal:
K tej mojej fotke. Nie je zaostrena presne na oko ale akoby kusok pred nim, vsimni si ze vlasy pred ocami ostre su. A ja osobne by som chcel aby aj druhe oko bolo ostre, je to na clone 2 mala to byt aspon 3.2. inak sa ta fotka velmi paci aj mne (aj slecna na nej

)
Podla mna je ostrenie ok, lebo sa pekne vynima sneh na vlasoch a tvar je dostatocne ostra na to, aby bolo vidno vsetko, co treba. Keby ze ti to velmi vadi, mozes doostrit LEN oko digitalne, ale ja by som to inak asi nechal tak ako to je (v tomto mame mozno trochu iny pohlad na veci, mne sa rozmazane veci v urcitych pripadoch celkom pacia).
venus napísal:
bohuzial ten prepal sa nedal nijak kompenzovat boli sme tam v zlej casti dna a ked som to chcela vyvazit nastavenim, popredie bolo zasa moc tmave, tak som sa radsej zmierila s prepalom a aj tak vidis, ze trava je moc tmava....tento kompromis mi prisiel najvyvazenejsi na podmienky ake boli...ale dakujem, druhy raz tam pojdeme asi kapku neskor...
Ak to nejde inak, robim to tak, ze obrazok podexponujem (nie vela), tak, aby som na histograme nic nemal uplne cierne, ale ani uplne biele. Potom si to viem digitalne vyladit, niektore casti vysvetlit, niektore ztmavit.
Pripadne sa dat na HDR, ale to uz nie je kazdeho (osobne sa mi to velmi nepaci, pride mi to prilis umele).
venus napísal:
jj, dakujem za pozitiva, ja mam k tej fotke srdcovy vztah, to sa ale do fotky bohuzel vlozit neda....

Toto velmi dobre poznam.