mne by sa lubila zostava ako bola v 2007... a toto splodil jeden kamos pred zapasom so svedmi vtedy
Ku príprave Švédov potrebujeme najmä:
23 ŠVÉDOV (Najlepšie pôvodných, privezených priamo zo Švédska,
sú čerstvejší a o to ľahšie konzumovateľní, Švédi spracovaní
v Severnej Amerike sú o niečo ťažšie stráviteľní)
Dva tĺčiky na mäso, najlepšie modely Jurčina BigBeng (slovenský
výrobok vyvinutý v kooperácii s nástrojárňami Washington Capitals)
a Stehlík Total (made in Czechoslovakia)
Jeden sekáčik na mäso, odporúčame Chára Unlimited
Mixér, ak bude k dispozícii funkčný model HDG 3000, tak tento, ak
však z dôvodu poruchy nebude použiteľný potom postačia obmenené
modely HPG, HSG, príp. HKG! Otáčky môžu byť pri náhradných
verziách nižšie, ale Švédi nespracovaní v Sev. Amerike sú pomerne
mäkkí a rozmixovateľní aj pri nižšom výkone stroja.
Hrniec Chodynka Arena a tesnenie hrnca Križan Sweden plus, špeciálne
pripravované na tento druh jedla.
Postup:
Švédov dáme do hrnca a ochutíme ich atmosférou vyvolanou
slovenskými fanúšikmi. Čím viac tejto ingrediencie tým lepšie,
avšak aj štipka postačí nakoľko v Moskve je tohto korenia
nedostatok!
Tĺčikmi na mäso ich poriadne vyklepeme o mantinel. Neprestávame
dokiaľ zjavne nespomalia pohyb v hrnci. Prípadné vylučovanie
tĺčikov si nevšímame a čas ich neprítomnosti využijeme na
vypĺňanie priestoru pri tesnení Križan Sweden plus Graňulami,
Hradskou (prípadne Podhradskou šunkou), a inými dostupnými
materiálmi, aby sa nám Švédi netlačili von a my sme nevykypeli!
Takto spomalených Švédov rozsekáme sekáčikom na mäso Chára
Unlimited, najmä údermi do rebierok. Celý čas ich samozrejme
koreníme Diabolskou zmesou (Tiež nazývaná Satanská). A hojne
pridáme aj Pepř (slov. Čiernikové korenie mleté)
Švédov takto vyklepaných a rozsekaných dorazíme v mixéri HDG 3000.
Rýchle otáčky nožov v mixéri urobia s pôvodne tvrdého mäsa
jemnú delikatesu.
Že máme pokrm už hotový poznáme podľa červenej farby pôvodne
bledej kože Švédov, zvesených hláv a pliec, a ich zrazenia sa v
strede hrnca, pričom moderná verzia kuchynských potrieb akým
Chodynka Arena je, sama upozorní na koniec varenia húkaním a aj
melódiou nie nepodobnou našej hymne!
Hotových Švédov podávame s veľkými množstvami alkoholu. Hodia sa
k pivu, vínu i tvrdším nápojom. Odporúča sa prevádzať rituálne
spevy a tance a divoká radosť je priamo žiadúca, aby sa toto inak
mastné a ťažké jedlo lepšie trávilo.
Takže dobrú chuť a ak sa nám podarí úspešne stráviť túto
pochúťku, nabudúce si povieme recept na palacinky s javorovým
sirupom